ENG2 – prevođenje članaka sa Vikipedije, prijava

 

Kao što je prethodno najavljeno, u saradnji sa Vikimedijom Srbije, jedna od aktivnosti u okviru predmeta Engleski jezik struke 2 biće i prevođenje članaka sa ove stranice sa engleskog na srpski jezik, dužine 1-2 prevodilačke strane (prevodilačka strana – 1800 znakova sa razmacima). Ova aktivnost biće omogućena za do 100 studenata, a nosiće do 5 poena (koji ne ulaze u osnovnih 100 poena koje stičete na predmetu).

VAŽNO: U slučaju da odustanete od prevođenja tokom trajanja projekta i time onemogućite ostalim studentima da dobiju dodatne bodove zauzimajući im mesto, bićete sankcionisani, odnosno dobićete -5 poena.

Teme članaka povezane su sa ovogodišnjim gradivom, a prevod se radi pojedinačno ili u grupama do četvoro u slučaju dužih članaka. Prevod ocenjuju saradnici na predmetu, dok će kvalitativne metrike (pokrivenost sadržaja referencama, veze ka drugim člancima, struktura članka) ocenjivati Miljan Simonović i Stevan Radovanović, predstavnici Vikimedije Srbije.

Obavezna obuka za uređivanje Vikipedije u trajanju od 1.5 h, tokom koje ćete dobiti sva uputstva i smernice za pisanje članka, biće održana u terminu koji se ne poklapa sa redovnom nastavom.

Prijava se vrši preko sledećeg formulara, a biće otvorena do četvrtka, 08.03. U petak, 09.03. dobićete obaveštenje o tome da li ste stekli mogućnost da učestvujete u projektu, kao i spisak tema i dalje instrukcije.